lördag 4 februari 2012

"Akta er för ACTA"

Fy så kallt det var idag,  -13 igen! Tur att solen skiner i alla fall, det gör dagen lite bättre. Det var nästan så att man behövde solglasögon när man gick ut, det ska man ju inte klaga på.

Och ja, vi har faktiskt gått ut idag (mamma lär bli förvånad). För vid 12.00 var det en demonstration mot ACTA (Acta är ett handelsavtal som reglerar immaterialrätt, till exempel patent och upphovsrätt. Avtalet handlar till stor del om otillåtna kopior av medicin eller andra fysiska varor, men även upphovsrätt i digitala sammanhang, med andra ord hur piratkopiering på nätet ska stävjas), och vi tyckte att det vore kul att se hur mycket folk det kunde samlas där på Sergelstorg. Det var inte så mycket som jag hade trott eller hoppats (hade varit cootl med världens flock), men det var lite kul ändå. Efter samlingen på Sergelstorg följde vi med ett gäng demonstranter till en mindre plats, mitt emellan två vägar. Där berättade dem att några personer ockuperat stället, och tältat där (!!!) sen i november, och gör fortfarande. Deras plan var att stå ut till våren och helst till sommaren. Helt stört, det är ju svinkallt ute!

Demonstranter


Såna fina "tält" stog lite här och där. Häftigt, men vem är så dum?
Det är som sagt svinkallt ute nu!

Vissa hade vanliga tält.

Den bästa bilden! Den visar att det inte bara är unga som
protesterar mot den nya lagen, gamlingar vill faktiskt också
fortsätta ladda ner och allt sånt. Haha.

Det var intressant att höra deras åsikter om det hela, men efter en stund tyckte vi att värme verkade mer intressant (det var verkligen svinkallt att stå där ute), så vi sökte oss mot ett varmare ställe - vilket ledde till H&M. Har inte varit i såna affärer på jättelänge känns det som, så jag ville kika lite bara. Det i sin tur ledde till ett par byxor (beiga, väldigt fina!), nagellacksborttagning och ögonskuggor.

Vi trippade tillbaka hem med kalla ben, stela tår och röda näsor, och här sitter vi nu - i värmen. Benny spelar LOL med min Kevin och hans kompisar, och jag ska väl ta och läsa lite inför eximinationsuppgiften på tisdag eller onsdag.

En bra dag med solsken, frisk luft och avslappning. Hoppas det fortsätter så^_^

~*Milla*~

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar